Szolgáltatásaink


Extrák


Speciális


Árlista

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak az utolsóként előtörő fogaink, melyek általaban tizenhat éves kor után, az ínyen keresztül törnek elő. Sajnos gyakran nincs elég hely a fogívben, így a bölcsességfog nem tud a fogsorba beilleszkedni. Leggyakrabban az előtte lévő fogba vagy az állkapocs csontba ékelődik be.


Miért van szükségünk kezelésre?

Számos problémát okozhat egy beékelődött bölcsességfog, ezért a legjobb eltávolítani. Gyakran begyullad az íny a fog körül, mely beduzzadhat és igen fájdalmas is. Az íny és a fog közé szorult étel elősegítheti a bölcsességfog és az előtte lévő fog szuvasodását. Akár ciszta (tömlő) is keletkezhet a fog körül, mely megakadályozza a fog helyes előtörését.


Hogyan történik a kezelés?

Tekintve, hogy a bölcsességfog gyakran nem tör elő a szájüregbe, metszést kell ejteni az ínyen, a fog felett. A fog eltávolítását követően a sebet összevarrjuk, az öltéseket egy hét múlva eltávolítjuk. A bölcsességfog eltávolítását helyi érzéstelenítésben végezzük. Ez a fog köré adott injekciót jelenti, ami pár perc alatt elzsibbasztja, elérzésteleníti a fogat és a környező szöveteket, ezáltal a kezelés teljesen fájdalommentesen elvégezhető.


Mennyi időt vesz igénybe a beavatkozás?

Ez esetenként változó - bizonyos esetben mindössze néhány percig tart, de a legbonyolultabb körülmények között sem tart 40-50 percnél tovább.


Milyen mellékhatások jelentkezhetnek?

Valószínűleg enyhe diszkomfort érzet jelentkezik, és duzzanatot fog érezni mind a szájüregen belül, mind pedig kívül. A panaszok az első három napban erősebbek, majd egy-két hét alatt teljesen megszűnnek. A fájdalom csillapítása érdekében fájdalomcsillapítót, az esetleges gyulladás elkerülése érdekében pedig antibiotikumot írunk fel Önnek. Nagyon ritkán a páciens arcán jelentkezhet enyhe véraláfutás, de ez is legfeljebb két héten belül elmúlik.


Szükséges szabadságot kivennem?

Általában a műtet követő napon nem ajánlatos munkába menni, és az első 24 órában kerülni kell a kimerítő fizikai munkát, sportolást is, mert vérzést idézhet elő. A műtét után autót vezethet, de ha teheti, kerülje a hosszabb utazást!