Szolgáltatásaink


Extrák


Speciális


Árlista

Fogbeültetés, implantáció

Fogászati implantátumKlinikánkon a legszakszerűbb műtéti eljárásokkal a ma piacon kapható legkorszerűbb implantátumokat helyezzük be. Azonnali implantáció, teljeskörű fogászati, szájsebészeti ellátás.
A fogászati implantológia az orvostudomány által elismert, tudományosan megalapozott, klinikailag jól bevált, általánosan elfogadott módszer. A fogászati implantáció mára a fogászat integráns részévé vált: a beültetésre kerülő anyagok minősége és a kifinomult műtéti technika lehetővé teszi, hogy az eljárás rutinszerűen alkalmazható legyen a fogazat funkciós és esztétikai rehabilitációjában.
Ez a modern, minden szempontból kiváló módszer műfoggyökerek (fogorvosi implantátumok) beültetésének segítségével pótolja a hiányzó fogakat. Az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép lesz, mint az Ön eredeti fogai.
A műtéteket rutinszerűen, nemzetközi téren szerzett tapasztalattal, fájdalommentesen végezzük el.
A méltán világhírű Nobel Biocare fogászati implantátum rendszer egyik magyarországi, egyetlen délkelet-magyarországi referenciarendelője vagyunk. Ha fogbeültetésen gondolkodik, figyelmesen nézze át honlapunkat, vagy keressen minket - mi minden kérdésére választ adunk!


Az általunk használt implantációs rendszerek

Nobel  Active, Nobel Biocare implantátum rendszer
www.nobelbiocare.com

CAMLOG implantátum rendszer
www.camlog.com

DenTi implantátum rendszer
www.dentisystem.com

Wieland Wital implantátum rendszer
www.prowital.com

Alpha-Bio implantátum rendszer
www.alphaimplant.hu


Mi az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum olyan bio anyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetünk be, melyre aztán gondosan megtervezett felépítmény kerül. Anyaga a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán. Ha Önnek allergiája van különböző fémekre, aggodalomra akkor sincs oka: a titánt teljes mértékben elfogadja az emberi szervezet


Vizsgálatokat a műtét előtt

A műtét előtt mindenképpen előzetes vizsgálatokra van szükség, melynek első és legfontosabb lépéseként készítünk egy panorámaröntgent. A röntgenfelvétel kiértékelése és az alapos szájvizsgálat során eldől, hogy mely fogakat kell pótolni, illetve melyik az Ön számára legmegfelelőbb implantátumrendszer.
Ezt követően felmérjük, hogy a rendelkezésre álló csontkínálat elegendő-e implantátum beültetésére, továbbá a páciens általános állapota lehetővé teszi-e a műtétet. Amennyiben a műtét kivitelezhető, megtervezzük az implantációs fogpótlást. Ilyenkor derül ki, hogy hány darab és milyen méretű implantátum behelyezésére van szükség, van-e szükség csontpótlásra, szeretne-e páciensünk az implantátumok csontos gyógyulási ideje alatt ideiglenes pótlást viselni. Ekkor tisztázzuk a fogpótlás várható költségeit, és a kezelések menetét, megbeszéljük az időpontokat. Amennyiben szükséges, az implantációt megelőzően csontbeültetést végzünk, ezzel biztosítva a tökéletes, tartós végeredményt. A csontbeültetéshez szükséges szakmai, klinikai hátteret a Szegedi Tudományegyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika kiváló szakemberei és a legmodernebb műszerekkel felszerelt intézménye nyújtja. Ha többet szeretne tudni a Klinikáról, kattintson ide. (itt belinkelni a honlapjukat: http://www.maxillo.u-szeged.hu/)


Milyen előnyökkel jár az implantátumos fogpótlás?


Rövid sorközi hiányok esetén nincs szükség a hiányt határoló, esetleg ép szomszédos fogak lecsiszolására.
Az implantátum lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére olyankor is, amikor a rágófogak elvesztése miatt hagyományos fogorvosi módszerekkel csak részleges kivehető pótlás készítésére volna mód. Ezekben az esetekben az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet biztosít, valamint a teljes biztonságérzet mellett kiváló esztétikai hatást nyújt. Mindezen hatások együttesen a páciensek életminőségének javítását szolgálják.
Teljes foghiány esetén az implantátum többféle módon is felhasználható a fogpótlás rögzítésére vagy megtámasztására. Egyrészt a rajtuk elhorgonyzott rögzítő elemek segítségével az implantátumok a kivehető pótlások helyben tartására szolgálnak, másrészt kellő számú implantátum beültetése esetén rögzített pótlás is készíthető.


Kinek javasolják a fogbeültetést?

Minden olyan páciensnek, akinél kizáró okok nem állnak fenn, és aki ezt a megoldást választja. Azoknak, akik nem szeretnék lecsiszoltatni a foghiányt határoló ép, egészséges fogaikat. Azoknak, akik a kivehető lemezes fogpólásukat szeretnék stabilabbá tenni. Illetve akkor, ha Ön kivehető protézis helyett fix, rögzített hidat szeretne.


Kilökődhet-e az implantátum?

A nem megfelelő szájhigiéne és az implantátumra rakódott lepedékben és fogkőben élő kórokozók - hasonlóan a természetes fogakhoz - fogágybetegséget okozhatnak és az implantátum meglazulásához vezethetnek. Rendkívül fontos tehát a helyes fogmosási technika elsajátítása, a fogselyem és esetenként egyéb speciális szájhigiénés eszközök rendszeres használata. Mindemellett rendkívül fontos a behelyezést követően az évenkénti kontrol.